Ρεύμα σε τροχόσπιτο

Ηλεκτρικό ρεύμα σε τροχόσπιτο
Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τροχόσπιτο

Αρκετός κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει αν μπορεί να βάλει φθηνό ρεύμα σε τροχόσπιτο μέσω της ΔΕΗ ή άλλων ενναλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας (ΚΕΝ, Solar Energy, ΕΛΙΝΟΙΛ, Green, Ήρων, Nova Energy, Volton, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Volterra,  We Energy, Elpedison, Watt & Volt, ZeniΘ, Protergia, Φυσικό Αέριο, NRG, Efa Energy, ΕΛΤΑ Ενέργεια, OTE Estate κλπ.).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το τροχόσπιτο για τις διακοπές τους, ή την χαμηλή σε κόστος, κάλυψη προσωρινής και μικρής διάρκειας διαμονής. Άλλοι επιλέγουν τη λύση της τροχοβίλας που διαθέτει πολύ μεγαλύτερους χώρους, πλήρη ηλεκτρολογική (ρεύμα με φωτοβολταϊκά) και υδραυλική εγκατάσταση και πολλές φορές έχει και πλήρη εξοπλισμό. Το τροχόσπιτο μπορεί να ρυμουλκηθεί σε δημόσιο δρόμο από ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο ώστε να μεταφερθεί στον προορισμό του. Η τροχοβίλα επιτρέπεται να ρυμουλκηθεί μόνο μέσα στο οικόπεδο του πελάτη. Σε δημόσιο δρόμο η μετακίνησή της γίνεται μόνο με ειδικές νταλίκες και γερανό. Το τροχόσπιτο δηλαδή είναι βολικό για να γυρνάς από μέρος σε μέρος ενώ η τροχοβίλα χρησιμοποιείται σαν οικονομική λύση για μόνιμη ή εξοχική κατοικία.

Η ανάγκη για  ρεύμα σε τροχόσπιτο ή τροχοβίλα με χαμηλό κόστος και η άγνοια (κάποιες φορές) των πολεοδομικών μας υποχρεώσεων, μας οδηγεί σε λύσεις που μπορεί να θεωρηθούν αυθαίρετες από την Πολεοδομία.

Το τροχόσπιτο είναι αυθαίρετο όταν τοποθετείται πάνω σε τσιμεντένια βάση και χρησιμοποιείται είτε για παραμονή ανθρώπων, είτε για άσκηση επαγγέλματος, είτε για αποθήκευση. Πολεοδομική παράβαση θεωρείτε επίσης ή σύνδεση με βόθρο, δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο ρεύματος.

Δυνατότητα ηλεκτροδότησης τροχόσπιτου

Δυνατότητα ηλεκτροδότησης από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργεια ενέργειας (We Energy, NRG, Volton, ΚΕΝ, Φυσικό Αέριο, ΕΛΙΝΟΙΛ, Watt & Volt, ΔΕΗ, Green, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Volterra,  OTE Estate, Elpedison, Ήρων, ΒΙΕΝΕΡ, ZeniΘ, Solar Energy, Protergia, Efa Energy κλπ.) δεν υφίσταται.

Για φθηνό ρεύμα σε τροχόσπιτο υπάρχουν λύσεις σε χαμηλές τιμές. Ανάλογα με τις ανάγκες του ο καθένας μπορεί να κοιτάξει σε (φωτοβολταϊκα, γεννήτριες κλπ.).

Αλλιώς αφήνει το τροχόσπιτο και αναζητάει τον φθηνότερο πάροχο για το σπίτι του…

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, αφορούν τα ρυμουλκόμενα τροχόσπιτα που κάποιες φορές αναζητούν ιδέες και λύσεις είτε για ρεύμα σε αγροτεμάχιο είτε για ρεύμα από αυθαίρετο κτίσμα είτε για ηλεκτροδότηση σε κάποιον δημόσιο χώρο. Η άλλη κατηγορία είναι τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Αυτά διαθέτουν δύο ηλεκτρικά συστήματα. Το ένα του αυτοκίνητου και είναι  συνεχούς ρεύματος 12V. Το άλλο είναι για τον φωτισμό και χρήση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και είναι εναλλασσόμενο 220V. Το ψυγείο και η κουζίνα λειτουργούν µε υγραέριο, προσφέροντας σαφώς μεγαλύτερη  αυτονομία.

Ότι ισχύει για το οικονομικό  ρεύμα σε τροχόσπιτο ισχύει και για την τροχοβίλα. Τις τροχοβίλες τις διέπουν οι νόμοι και οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών περί ρυμουλκούμενων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  «οικία» και να ηλεκτροδοτηθεί με φθηνό ρεύμα από οποιονδήποτε πάροχο /προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έξυπνες λύσεις για ηλεκτροδότηση σε τροχόσπιτο ή τροχοβίλα. Επιτρέπεται η παροχή ρεύματος στα τροχόσπιτα;

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!