
Αντιμετωπίστε τις βλάβες ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ και από κάθε εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος διαβάζοντας τις παρακάτω οδηγίες!
Παρότι σήμερα οι διακοπές ρεύματος δεν είναι κάτι τόσο συνηθισμένο όσο παλιότερα, εντούτοις συμβαίνουν. Η συνεχής βελτίωση του δικτύου παροχής ρεύματος ΔΕΗ ή άλλου παρόχου ρεύματος έχει συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση ενώ ολοένα και καλύτερη οργάνωση του ΔΕΔΔΗΕ επιτρέπει την γρήγορη αποκατάσταση της κάθε βλάβης.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως για οποιαδήποτε βλάβη στο δίκτυο διανομής ρεύματος είναι υπεύθυνος ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάστασή του και όχι ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας με τον οποίο έχουμε υπογράψει σύμβαση. Όμως λόγω του μονοπωλίου που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της ενέργειας οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τον όρο ΔΕΗ αντί για ΔΕΔΔΗΕ. Έτσι πολλοί από εμάς όταν αναφέρονται σε κάποια βλάβη του δικτύου την ονομάζουν βλάβη ΔΕΗ.
Οι βλάβες στο υπάρχον δίκτυο ενέργειας οφείλονται σε διάφορους παράγοντες όπως πτώση δέντρου λόγω κακοκαιρίας, αστοχία υλικών ή κάποιο άλλο τεχνικό πρόβλημα. Όπως και να έχει οι καταναλωτές πρέπει να δηλώσουν άμεσα τη βλάβη ρεύματος ώστε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να την αποκαταστήσει το γρηγορότερο δυνατόν και το δίκτυο να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.
Κατόπιν επίλυσης του προβλήματος της βλάβης μάθετε για τον πάροχο που καλύπτει τις ανάγκες σας!
Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!
Δήλωση βλάβης ΔΕΗ
Αν και ο τίτλος είναι παραπλανητικός, εντούτοις συνηθίζεται η βλάβη ρεύματος να αναφέρεται ως ΔΕΗ βλάβη. Φυσικά όπως διευκρινίσαμε παραπάνω ο όρος είναι εσφαλμένος καθώς ο φορέας αποκατάστασης βλαβών είναι ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Η δήλωση της βλάβης στον ΔΕΔΔΗΕ είναι πλέον μια εύκολη και γρήγορη υπόθεση την οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε από τον υπολογιστή σας ή το smart phone. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισέλθετε στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό ( https://apps.deddie.gr/PowerCutReportWebapp/index.html ) και να δηλώσετε κάθε πρόβλημα που έχετε με την ηλεκτροδότηση του ακινήτου σας (σπίτι ή επαγγελματικός χώρος) όπως διακοπή ρεύματος ή ηλεκτροδότηση υπό μη κανονική τάση. Να θυμάστε ότι σε περιπτώσεις ανάγκης άμεσης ηλεκτροδότησης ισχύει το ρητό Δηλώνω Βλάβη Τώρα στα τηλέφωνα που ακολουθούν παρακάτω.
Πριν κάνετε online δήλωση βλάβης παροχής ρεύματος κοντά σας πρέπει να έχετε τον Αριθμό παροχής, τον οποίο θα βρείτε σε εμφανές σημείο στο λογαριασμό ρεύματός σας καθώς και κάποια προσωπικά στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο που ανήκει η παροχή είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επιχείρηση ή χώρο εργασίας. Στη συνέχεια η δήλωσή σας αποστέλλεται στην τεχνική υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ και γίνεται κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη. Ο καταναλωτής σε αυτή την περίπτωση δεν έχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.
Ένας άλλος τρόπος για να δηλώσετε τη βλάβη του δικτύου σας στον ΔΕΔΔΗΕ είναι με ένα απλό τηλεφώνημα στο 11500 στο τηλεφωνικό κέντρο και το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο. Η κλίση αυτή έχει χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο που έχει ο πάροχός σας. Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε για βλάβες ρεύματος στο τηλέφωνο 211190500 δωρεάν.
Δηλώνω βλάβη και έπειτα γρήγορα γρήγορα... βρίσκω πάροχο!
Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!
Πριν δηλώσω βλάβη
Σε περίπτωση που το ακίνητό σας δεν έχει ρεύμα ΔΕΗ ή άλλης εταιρείας και πριν μπείτε στη διαδικασία να δηλώσετε τη βλάβη ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ώστε να σιγουρευτείτε ότι όντως πρόκειται για βλάβη του δικτύου και όχι της εγκατάστασης του ακινήτου.
- Κοιτάξτε στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού σας μήπως έχει “πέσει” η ασφάλεια ή ο γενικός ή ο μικροαυτόματος διακόπτης που προστατεύει τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ. Αν έχει πέσει κάποια ασφάλεια απλά ¨σηκώστε¨ την ενώ αν έχει καεί ο μικροαυτόματος διακόπτης τότε επικοινωνήστε με το τμήμα βλαβών.
- Σε περίπτωση που υπάρχει αναμμένη λυχνία αλλά εσείς δεν έχετε ρεύμα τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στη δική σας εγκατάσταση και πρέπει να επικοινωνήσετε με ηλεκτρολόγο.
- Αν δεν υπάρχει φως στη λυχνία τότε δεν φτάνει ρεύμα στον πίνακα και θα πρέπει να ελέγξετε τα γειτονικά ακίνητα (διαμερίσματα ή διπλανές πολυκατοικίες). Αν και αυτά δεν έχουν ρεύμα τότε πρόκειται για κάποια γενική βλάβη η οποία θα αποκατασταθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ.