Αναμένεται άνοδος στην τιμή πετρελαίου

Πετρέλαιο θέρμανσης. Ραγδαία άνοδος διάθεσης με ποσοστό έως και 100% υψηλότερο σε σχέση με το 2020.

Ραγδαία αναμένεται η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, για τον φετινό χειμώνα. Ποσοστό που όπως φαίνεται, εκτιμάται ό,τι θα αγγίξει έως και το 100% ψηλότερα από την τιμή του 2020.

Η τιμή εκκίνησης προσδιορίζεται μέχρι στιγμής να κυμαίνεται στα 1,6 ευρώ/λίτρο ενώ το 2020 είχε διατεθεί στα 0,80 ευρώ/λίτρο και πέρυσι στα 1,10 ευρώ/λίτρο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και από εκτιμήσεις της προέδρου βενζινοπωλών Αττικής κας Ζάγκα αυτή η τιμή πρόκειται να δημιουργήσει πονοκέφαλο στα νοικοκυριά της χώρας, που ψάχνουν ήδη τρόπους να ζεστάνουν τα σπίτια τους για τον χειμώνα που έρχεται.

Ήδη η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι της κυβέρνησης από τον σύλλογο βενζινοπωλών Αττικής, αφορά στη μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ. Η κα Ζάγκα, σχεδόν βέβαιη, θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από το κράτος, αφού θα ωφελούσε ίσως πρώτα όσους κάνουν μεγάλη κατανάλωση.

«Θα ήταν μια καλή λύση η κυβέρνηση να έρθει πιο κοντά στο θέμα, πραγματικά πιο κοντά», συνέχισε η κα Ζάγκα, «γιατί αυτά που λένε για τρίτη “άυλη κάρτα” δεν είναι σημαντική βοήθεια. Η δεύτερη δεν έπιασε πολύ. Ο κόσμος δυσκολεύεται, πήγε στην τράπεζα, έδωσε το IBAN, αλλά τα λεφτά αυτά δεν τα πάει για βενζίνη, τα χρησιμοποιεί για άλλες υποχρεώσεις. Άρα, ο στόχος για την διαφορά της αύξησης στη βενζίνη δεν έχει επιτευχθεί. Θα πιάσει, αν κάνει κάτι στην αντλία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!