Είσοδος των ΕΛΠΕ στην ιταλική αγορά

Σχέδιο εισαγωγής των ΕΛΠΕ στην ιταλική αγορά. Δούρειος Ίππος οι μέχρι τώρα ελληνο - ιταλικές συνεργασίες.

Την είσοδό του στην Ιταλική αγορά, εξετάζει αυτό το διάστημα ο Όμιλος ΕΛΠΕ, με διαβατήριο τις μέχρι τώρα συνεργασίες και συναλλαγές, χωρίς αυτό να έχει ακόμη κατασταλάξει σε κάτι παραπάνω από μια σκέψη που μελετάται προς όλες τις κατευθύνσεις, στα πλαίσια της εξωστρέφειας.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισης, ανέφερε τη σπουδαιότητα της εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών από την Italgas.

Ο Όμιλος μετράει ήδη σημαντικές συναλλαγές , τόσο με την Italgas όσο και με την Edison, γεγονός που δίνει ένα σχετικό «προβάδισμα» σε κινήσεις εντός της Ιταλικής αγοράς. «Όχι πολύ μελλοντικά θα επιδιώξουμε να μπούμε και στην ιταλική αγορά, αξιοποιώντας αυτές τις καλές σχέσεις και το καλό momentum», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξωστρέφεια είναι αυτή που βοηθά και γίνεται ο Δούρειος Ίππος για την είσοδο των ΕΛΠΕ στην αγορά της γείτονος χώρας. «Η αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο και η αυξημένη εξωστρέφεια αποδίδουν, καθώς, εκτός από την κερδοφορία που έφεραν οι επενδύσεις, η συνεισφορά από εξαγωγές, θυγατρικές του εξωτερικού και πωλήσεις σε αεροπορία, ξεπέρασαν για πρώτη φορά, κατά πολύ, τη συνεισφορά της εσωτερικής αγοράς», ανέφερε κλείνοντας τις δηλώσεις του, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων Β’ Τριμήνου του 2022.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!