Η Ευρώπη ψάχνει λύσεις για φυσικό αέριο εκτός Ρωσίας

Η διαμάχη Ρωσίας Ουκρανίας στρέφει την Ε.Ε. στον τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης.

Στροφή στη μέχρι τώρα συνεργασία της με τη Ρωσία, φαίνεται να κάνει η Ευρώπη, εντάσσοντας στα σχέδιά της την Ελλάδα!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αναζήτηση φυσικού αερίου από άλλον πάροχο καθώς οι ανησυχίες εντείνονται για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η Ευρώπη από την άλλη πλευρά, όντας σε δύνη ενεργειακή κρίση με τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτοξεύονται μέρα με τη μέρα, αναζητά άμεσα τον νέο προμηθευτή της και αυτός δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ.

Η χώρα μας έρχεται να μπει στα νέα σχέδια της Ευρώπης, αναμένοντας την κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει αναβαθμιστεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αποτελέσει σωτήριο κομβικό ρόλο.

To υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα φτάνει με πλοία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από εκεί αναμένεται να διαμοιράζεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Και ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου φαίνεται να παίρνουν όλο και περισσότερο την ανιούσα, η ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης έχει ακόμη έναν ολόκληρο χρόνο για να αποπερατωθεί.

Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες της Ευρώπης με τις ΗΠΑ και το Κατάρ, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η συνάντηση του Μπάιντεν με τον Σεΐχη του Κατάρ για την διεξαγωγή συνεννοήσεων σχετικά με το ενεργειακό πλάνο στήριξης και προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη αφήνοντας εκτός παιχνιδιού την Ρωσία.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!