Μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Γλυφάδας

Μείωση 20% των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο δήμος Γλυφάδας.

Σε άμεση μείωση 20% των δημοτικών τελών, προχωρά η Γλυφάδα με σκοπό την ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που ανήκουν στο δήμο.

Ο Δήμος Γλυφάδας κατόρθωσε να δημιουργήσει μέσα από μια σειρά λειτουργιών οικονομικής αναδιοργάνωσης, να βελτιώσει την εξοικονόμηση των πόρων του και να καταργήσει τις προσαυξήσεις, που επιβάρυναν μέχρι σήμερα τις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος των δημοτών όπως αυτές αποτυπώνονται στα δημοτικά τέλη που ανήκουν στις λοιπές χρεώσεις του λογαριασμού ρεύματος.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία με οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών, με σκοπό την ελάφρυνση και ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, εν καιρώ που το κύμα ακρίβειας σαρώνει τη χώρα.

Ο Δήμαρχος σε σχετική ανακοίνωση του ανέφερε ότι αθροιστικά από το 2014 τα δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 30% όπως φαίνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των δημοτών.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Εξ αρχής μηδενίσαμε τις χρεώσεις για τους πολύτεκνους και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις μειώσαμε στο μισό για τους τρίτεκνους.

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια ύφεσης και κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας και ένα σχεδόν μήνα πολέμου που έχει προκαλέσει έκρηξη τιμών, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Γλυφάδας να σταθούν στα πόδια τους.

Με τεράστια προσπάθεια, κατορθώσαμε να πετύχουμε την υπέρβαση.

Οι χρεώσεις του Δήμου μας για τα δημοτικά τέλη είναι πια από τις μικρότερες σε όλη την Αττική.

Σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο, καθώς το κύμα ακρίβειας επιβαρύνει σημαντικά και το κόστος λειτουργίας του Δήμου».

Το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα ελπίζει και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Γλυφάδας ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!