Ρεύμα με δελτίο και διακοπές ρεύματος το προσεχές διάστημα

Προέδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Πρόβλεψη για ηλεκτρικό ρεύμα με δελτίο και διακοπές ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά!

Σε δηλώσεις που προκάλεσαν έντονη ανησυχία προχώρησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κ. Αδαμίδης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι το προσεχές διάστημα μπορεί να οδηγηθούμε σε ηλεκτρικό ρεύμα με δελτίο. Βασική αιτία θα είναι οι αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος που θα προκύψουν αναμενόμενα, σε συνδυασμό με τα ενδεχόμενα προβλήματα με τη ροή φυσικού αερίου. Το βέβαιο είναι ότι διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, δεν θα έχουν μόνο οι βιομηχανίες αλλά και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

«Συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ανέφερε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ήταν αυτός η αιτία για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς το φυσικό αέριο έρχεται κανονικά. Το πρόβλημα, δήλωσε, πως έγκειται στην χονδρική μεταξύ των εταιρειών ενέργειας που «θησαυρίζουν» με ανέλπιστα κέρδη, ενώ για την αντιμετώπιση των πολύ υψηλών τιμών στο ρεύμα η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια ώστε να μην εισάγει το σύνολο της κατανάλωσης που χρειάζεται.

Σήμερα η τιμή του ρεύματος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας κυμαίνεται από 240 έως 445 ευρώ την κιλοβατώρα. «Εμείς ως ΓΕΝΟΠ τόνισε προβλέπουμε ότι η τιμή του ρεύματος δεν πρόκειται να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα». Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα υπάρχουν 3.000 καταγεγραμμένες καταγγελίες για υπερβολικές αυξήσεις στην κατανάλωση ρεύματος.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!