Διακανονισμός ΔΕΗ

Οι υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους εγκαίρως και να συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμα χρέη. Ο μεγάλος όγκος των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος οδήγησε τη ΔΕΗ αλλά και τους υπόλοιπους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε διάφορους τρόπους για τον διακανονισμό των οφειλών.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε πως εκτός από τη ΔΕΗ σήμερα υπάρχουν πολλοί πάροχοι ρεύματος, όμως η ΔΕΗ παραμένει αυτός που έχει τα περισσότερα ρολόγια ενώ παράλληλα η καθημερινή συνήθεια δεκαετιών μας κάνει να αποκαλούμε τον λογαριασμό ρεύματος, λογαριασμό ΔΕΗ με όποιον πάροχο και αν έχουμε υπογράψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι λοιπόν και στην αναζήτηση για διακανονισμό ώστε να ρυθμίσουμε τα χρέη μας προς τον προμηθευτή ρεύματος η πιο συχνή αναζήτηση είναι διακανονισμός ΔΕΗ.

Σήμερα όλοι οι προμηθευτές διαθέτουν ένα πρόγραμμα για τη ρύθμιση οφειλών για όσους παρουσιάζουν αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού τους. Η διαδικασία διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία καθώς και το ύψος της προκαταβολής που πρέπει να δώσετε, οι δόσεις αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πάντως σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών έχει γίνει ιδιαίτερα ευέλικτο ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και να μην χρειαστεί να υπάρξει διακοπή ρεύματος.

Μάθε με ποια εταιρεία θα πετύχεις τον καλύτερο διακανονισμό!

Βρες την πιο συμφέρουσα λύση για φθηνό ρεύμα!

Ρύθμιση οφειλών ΔΕΗ

Μιας και οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών ΔΕΗ στο συγκεκριμένο μέρος θα αναφερθούμε μόνο σε αυτό. Από τον Οκτώβριο του 2019 η ΔΕΗ έχει απλουστεύσει πολύ το σύστημα διακανονισμού για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ενώ ταυτόχρονα το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο. Το νέο πρόγραμμα για την εξόφληση των οφειλών έχει δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες καταναλωτές να κάνουν μια νέα αρχή αλλά και να μειωθεί το ποσό των συσσωρευμένων οφειλών με διακανονισμό. Πιο αναλυτικά οι προκαταβολές θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με πιο παλιό ενώ η διαδικασία έγκρισης έχει απλουστευτεί και μπορεί να γίνει με την υποβολή αίτησης σε ένα κατάστημα της ΔΕΗ. Το μόνο που χρειάζεται είναι το ΑΦΜ, ο τελευταίος λογαριασμός καθώς και η αστυνομική ταυτότητα. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθεί η αίτηση στο ΔΕΗ τηλέφωνο 11770.

Για να μπορέσει να διατηρηθεί η ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ είναι απαραίτητο να υπάρχει εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων αλλά και όσων λογαριασμών εκδοθούν στη συνέχεια. Για τους καταναλωτές που πλέον ανήκουν σε άλλο πάροχο αλλά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ μπορούν να υποβάλλον αίτημα για εξατομικευμένη ρύθμιση ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες και το ύψος που έχει το χρέος. Όλες οι δόσεις είναι έντοκες και επιβαρύνονται με επιτόκιο. Σε περίπτωση που έχει ακυρωθεί η προηγούμενη ρύθμιση, θα πρέπει να γίνει καταβολή των ληξιπρόθεσμων δόσεων αλλά και των τρεχόντων λογαριασμών ώστε να ενεργοποιηθεί και πάλι ο διακανονισμός. Ο διακανονισμός των οφειλών ισχύει μόνο για τους πελάτες της ΔΕΗ και όχι της Καθολικής Υπηρεσίας.

Σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να προσθέσουμε είναι πως για την ώρα δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών της ΔΕΗ. Έτσι όσοι καταναλωτές ενδιαφέρονται να προβούν σε διακανονισμό μέσω ίντερνετ τους δίνετε η εναλλακτική της επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο και από εκεί θα τους δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες ώστε να γίνει η ρύθμιση και η πληρωμή των οφειλών χωρίς να υπάρξει φυσική παρουσία σε κάποιο από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Επιπλέον να σημειώσουμε πως όσοι αναζητούν ρύθμιση οφειλών ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Να αναφέρουμε όμως πως τα χρήματα που απαιτούνται πλέον για την προκαταβολή είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με παλιά και φτάνουν το 20% ή το 30% του χρέους ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγούν. Για όλα αυτά μπορείτε να ενημερωθείτε τηλεφωνικά όπου το προσωπικό της ΔΕΗ θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες περί διακανονισμού οφειλών. Δικαίωμα ένταξης σε διακανονισμό έχουν πλέον και οι πελάτες οι οποίοι είναι εντεταγμένοι σε άλλη ρύθμιση ώστε να επωφεληθούν από τον μεγαλύτερο αριθμό δόσεων. Αν αναρωτιέστε και εσείς “τι να κάνω” δεν έχετε παρά να διαβάσετε σχετικό κείμενο με τη διαγραφή χρεών στο ρεύμα ή να επικοινωνήσετε άμεσα με τη ΔΕΗ όπου θα λυθούν όλες σας οι απορίες.

Ο διακανονισμός για χρέη από λογαριασμούς ρεύματος εξαρτάται από την πολιτική της εκάστοτε εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας...

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!