Κλιματισμός με φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία για τον κλιματισμό οικιακών και επαγγελματικών χώρων στο εξωτερικό ενώ τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές στην Ελλάδα. Για να εγκαταστήσετε συστήματα κλιματισμού με φυσικό αέριο η όλη διαδικασία δεν έχει διαφορά από αυτή του συμβατικού κλιματιστικού με τη διαφορά ότι η εξωτερική μονάδα λειτουργεί χωρίς ρεύμα και χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Στην Ελλάδα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για περίπου 4 μήνες η χρήση του aircondition ή κλιματιστικού για ψύξη είναι απαραίτητη ώστε οι εσωτερικοί χώροι, είτε στο σπίτι είτε στην εργασία, να παραμένουν σε μια θερμοκρασία άνεσης. Το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον κερδίζοντας τις προτιμήσεις των περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένων καταναλωτών.

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο για ρεύμα και φυσικό αέριο!

Πλεονεκτήματα κλιματισμού με φυσικό αέριο

Η χρήση του φυσικού αερίου για την ψύξη εσωτερικών χώρων έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Ας δούμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το επιλέξετε για τον κλιματισμό του χώρου σας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Αρχικά πρέπει να πούμε πως ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι ότι έχει υψηλό συντελεστή απόδοσης μιας και λόγω της λειτουργίας του δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές διακυμάνσεις θερμοκρασίες και δεν χρειάζεται να δουλεύει σε υψηλή ισχύ.

Αυτό που ενδιαφέρει πολλούς καταναλωτές είναι το κόστος λειτουργίας του. Το κόστος λειτουργίας του είναι 50 έως 80% χαμηλότερο σε σχέση με μια αντλία θερμότητας αλλά και με άλλα συστήματα κλιματισμού. Για το ξεκίνημα της λειτουργίας είναι απαραίτητη μια απειροελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να ξεκινήσει η καύση φυσικού αερίου. Η χρήση συστημάτων ψύξης με φυσικό αέριο είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για επαγγελματικούς χώρους που διατηρούν θαλάμους χαμηλής θερμοκρασίας για τα προϊόντα τους. Η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για όσους διαθέτουν ήδη ένα λέβητα φυσικού αερίου, αφού η οικονομία που επιτυγχάνεται είναι ακόμα μεγαλύτερη. Φυσικά η σύνδεση του λέβητα φυσικού αερίου με τον ηλιακό θερμοσίφωνα παρέχει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον πρέπει να σημειώσουμε πως η λειτουργία του κλιματισμού με φυσικό αέριο δίνει καλύτερη ποιότητα ψύξης καθώς είναι πιο ομοιόμορφη.

Η άνεση που προσφέρει ο κλιματισμός με φυσικό αέριο για ψύξη αλλά και για θέρμανση είναι μεγάλη μιας και η θερμοκρασία διαχέεται ομοιόμορφα σε όλο τον χώρο.

Τέλος ένα ακόμα μεγάλο συν του κλιματιστικού (το οποίο θεωρείται η εξέλιξη του air condition) με φυσικό αέριο είναι η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του σε σχέση με άλλα συστήματα κλιματισμού.

Ο κλιματισμός με φυσικό αέριο αποτελεί μια από τις πιο καλές εφαρμογές χρήσης του φυσικού αερίου αφού προσφέρει μια πληθώρα επιπλέον επιλογών όπως η θέρμανση των χώρων και ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια μόνο μονάδα. Προσφέρει έτσι ενεργειακή αυτονομία σε έναν επαγγελματικό χώρο ή μια κατοικία. Οι βασικές επαγγελματικές εφαρμογές είναι στην εστίαση, σε κτίρια, σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια και πολλά άλλα.

Οι υψηλές επιδόσεις, η απόδοση αλλά και η χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου το καθιστούν το ιδανικό καύσιμο για εξοικονόμηση χρημάτων από το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Η τοποθέτηση και η εγκατάσταση του λέβητα (boiler) και του καυστήρα φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα εύκολη και γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο υδραυλικού και ψυκτικού. Η μετατροπή ενός συστήματος που λειτουργεί με πετρέλαιο σε φυσικό αέριο είναι πολύ απλή ενώ πολύ συχνά υπάρχουν επιδοτήσεις κάτι που προσφέρει επιπλέον οικονομία. Τέλος με τη σωστή και τακτική συντήρηση του καυστήρα επιτυγχάνονται όχι μόνο μικρότερη κατανάλωση στο φυσικό αέριο αλλά και καλύτερες αποδόσεις καθώς και αύξηση του χρόνου ζωής.

Τα κλιματιστικά φυσικού αερίου είναι αθόρυβα, έχουν υψηλότερη απόδοση, παρέχουν οικονομία στο ρεύμα και είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον σε σχέση με τα κλιματιστικά που λειτουργούν με ρεύμα.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!