Πότε η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα

Πότε κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ
Όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν όταν η ΔΕΗ σου κόψει το ρεύμα!

Παρότι παλαιότερα, όταν η ΔΕΗ είχε το μονοπώλιο στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν αρκετά σπάνιο να κόψει σε κάποιον το ρεύμα σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ελαφρώς. Αν και η ΔΕΗ παραμένει μια από τις πιο ευέλικτες εταιρείες όσον αφορά τη διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών, σε περίπτωση που το ποσό είναι μεγάλο προχωράει σε διακοπή.

Επίλεξε τώρα τον πιο αξιόπιστο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος!

Μάθε ποιο Τιμολόγιο σε συμφέρει κατόπιν Σύγκρισης Παρόχων!

Η ΡΑΕ προχώρησε σε μια απόφαση η οποία σίγουρα ανακούφισε πολλούς καταναλωτές αφού δίνει περιθώριο για απλήρωτους λογαριασμούς μέχρι να γίνει η διακοπή ρεύματος στο νοικοκυριό ή τον επαγγελματικό χώρο. Παρότι δεν υπάρχουν εισηγήσεις για κάποιο συγκεκριμένο ύψος οφειλής μετά το οποίο θα ενεργοποιείται η διαδικασία για διακοπή ρεύματος ΔΕΗ το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι πολύ εύκολο να κόψουν σε κάποιον με χρέη το ρεύμα.

Εδώ να θυμίσουμε στους καταναλωτές πως η ΡΑΕ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα, το οποίο θα τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, και στο οποίο θα επισημαίνονται οι καταναλωτές με κόκκινη ένδειξη ή με πράσινη ένδειξη.

    Πιο συγκεκριμένα:

  • Με κόκκινη ένδειξη θα επισημαίνονται καταναλωτές που έχουν χρέη, ύστερα από εντολή των προμηθευτών. Οι καταναλωτές με κόκκινη ένδειξη δεν έχουν δικαίωμα αλλαγής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Με πράσινη ένδειξη θα επισημαίνονται όσοι προχωρούν σε εξόφληση ή διακανονισμό των οφειλών τους. Στην περίπτωση αυτή ο εκάστοτε προμηθευτής οφείλει να απενεργοποιήσει την εντολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι καταναλωτές με πράσινη ένδειξη αποκτούν το δικαίωμα αλλαγής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΡΑΕ προτείνει η δυνατότητα διακοπής από τον προμηθευτή να γίνεται εφόσον υπάρξουν δύο λογαριασμοί ρεύματος απλήρωτοι. Το αν ο πάροχος ενέργειας θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης εξαρτάται από τον ίδιο και η αλήθεια είναι πως κάποιοι πάροχοι έχουν μεγαλύτερη ανοχή σε απλήρωτους λογαριασμούς σε σχέση με άλλους.

Τέλος να σημειώσουμε πως σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή, και εφόσον έχει γίνει διακανονισμός με τον παλιό, ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμα και αν ο καταναλωτής έχει συνάψει νέα σύμβαση με άλλο πάροχο εάν έχει αφήσει οφειλές για δύο λογαριασμούς ρεύματος απλήρωτους.

Ειδικά όσον αφορά τη ΔΕΗ η τήρηση του διακανονισμού θεωρείται και η μοναδική λύση αφού σε διαφορετική περίπτωση δίνεται εντολή διακοπής ρεύματος. Σύμφωνα με τον διακανονισμό προβλέπεται ρύθμιση με δυνατότητα εξόφλησης των χρεών σε 24 δόσεις ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβάλλεται το ποσό του τρέχοντος λογαριασμού.

Επίλεξε έναν αξιόπιστο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος τώρα…

και γλίτωσε Χρόνο και Χρήμα!

Μάθε ποιο Τιμολόγιο σε συμφέρει κατόπιν Σύγκρισης Παρόχων!

Η ΔΕΗ όπως και κάποιοι ακόμα πάροχοι έχουν αρκετά πιο μεγάλη ανοχή στους απλήρωτους λογαριασμούς σε σχέση με άλλες εταιρείες!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!