Μέτρα μείωσης στην κατανάλωση ενέργειας

Mέτρα στη Βιομηχανία από ΥΠΕΝ. Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας.

Νέα μέτρα πρότεινε προς τους Βιομηχάνους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα πλαίσια μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, με μείωση της κατανάλωσης σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα πλαίσια αντιμετώπισης μιας από τις δυσκολότερες περιόδους στον τομέα της ενέργειας τα τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε με τους τρείς εκπροσώπους από τους τρείς μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας. Τους κύριους Μυτιληναίο, Παπαλεξόπουλο, και Στασινόπουλο από την Αλουμίνιον της Ελλάδος, την ΤΙΤΑΝ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ζητώντας τους να εκπονήσουν σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας των εργοβόρων βιομηχανιών τους, προς εφαρμογή, σε περίπτωση ανάγκης το χειμώνα. Στόχος είναι η μείωση του φυσικού αερίου κατά 15% γεγονός που έχει ήδη συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν αποκλείεται ίσως και να γίνει υποχρεωτικό, μελλοντικά.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της, την ενεργειακή λιτότητα, ύστερα από την επ’ αόριστον διακοπή των ροών ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream . Γεγονός που έχει προκαλέσει την ραγδαία άνοδο των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και έναν χειμώνα προ των πυλών που δεν γνωρίζει κανείς πως θα εξελιχθεί σε ενεργειακά αποθέματα.

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα μέτρα της, αν και δεν αντιμετωπίζει ζήτημα επάρκειας φυσικού αερίου καθώς η τροφοδοσία της συνεχίζει να γίνεται από τον Turk Stream.

Ωστόσο ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις της Ρωσίας και αν θα θελήσει να σφίξει κι άλλο τον κλοιό στην Ευρώπη. Το ΥΠΕΝ δρομολογεί τον σχεδιασμό νέων μέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις να μην βαλλούν.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!