Αίτηση για πλωτή μονάδα αποθήκευσης LNG

Η Elpedison αιτείται χορήγηση άδειας από τη ΡΑΕ για πλωτή μονάδα αποθήκευσης LNG στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Σε αίτηση χορήγησης άδειας νέας Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης & Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU), στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η ELPEDISON καταθέτοντας στις 11.04.2022 σχετικό έγγραφο στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται να προσδώσει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με την εισαγωγή και διαχείριση του φυσικού αερίου τις περιόδους αιχμής, Ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Το έργο θα αποτελέσει σημείο εφοδιασμού πλοίων με καύσιμο LNG για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης», τόνισε η ELPEDISON.

Το έργο πρόκειται να αναπτυχθεί στον Θερμαϊκό κόλπο ενώ αναμένεται να λειτουργήσει το 2025 με την ονομασία «Thessaloniki FSRU». Το FSRU θα περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα χερσαίων και υποθαλάσσιων αγωγών που θα συνδέει το FSRU με τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ELPEDISON στη Θεσσαλονίκη καθώς και με τους υφιστάμενους αγωγούς μεταφοράς του ΕΣΦΑ στην περιοχή. Η ικανότητα αποθήκευσης του αναμένεται να είναι 170.000 κ.μ. Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ενώ στόχος είναι η δυνατότητα παράδοσης έως και 20 εκατ. κ.μ. φυσικού αερίου ημερησίως.

Η συμβολή του έργου θα είναι σημαντική επιτρέποντας την αποδοτικότερη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, αξιοποιώντας ευκαιρίες στις διεθνείς αγορές ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη συνολική αύξηση των διακινούμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου και, εν τέλει, στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!