Διαρροή φυσικού αέριου στο Παγκράτι Αθήνας

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι του Παγκρατίου λόγω διαρροής φυσικού αερίου από ρήγμα σε αγωγό!

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική στο μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου λόγω διαρροής φυσικού αερίου στην περιοχή του Παγκρατίου και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου ενώ πραγματοποιήθηκε εκκένωση πολυκατοικιών.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 13.50 όπου έσπευσε στο σημείο μαζί με δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Εκεί δόθηκε η εντολή στους κατοίκους για άμεση εκκένωση όσων κτιρίων βρίσκονταν σε ακτίνα 50 μέτρων από το σημείο της διαρροής.

Στην περιοχή επιχείρησαν 15 πυροσβέστες οι οποίοι διαφύλαξαν την τήρηση περιμέτρου ασφαλείας, ενώ οι δυνάμεις ΕΛ.ΑΣ που έσπευσαν στο σημείο διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιλιάδος και στην οδό Φιλολάου στο ύψος της οδού Φρύνης στο Παγκράτι Αθηνών.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΕΥΔΑΠ και κλιμάκιο της ΔΕΠΑ για την αποκατάσταση της βλάβης. Εκεί βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το συμβάν και να συντονίσει την παροχή βοήθειας στους κατοίκους που χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους προληπτικά.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες που προέρχονται από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (Ε.Δ.Α. Αττικής Α.Ε.), το πρόβλημα προέκυψε όταν αγωγός υψηλής πίεσης της ΕΥΔΑΠ έσπασε με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στον αγωγό φυσικού αερίου.

Από την πρώτη στιγμή διεκόπη η παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή, εντοπίστηκε το σημείο διαρροής και ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης από τα συνεργεία.

Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων της περιοχής, υπήρξε έντονη οσμή η οποία προερχόταν από φυσικό αέριο και έγινε εντονότερη μετά τη 13.00 ενώ προς μεγάλη τους έκπληξη παρατήρησαν πως ταυτόχρονα υπήρχε διαρροή νερού από την άσφαλτο.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι, χρειάστηκε να μετακινήσουν όχημα με τα χέρια για να επιχειρήσουν άμεσα τα συνεργεία στο σημείο της βλάβης ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα.

Λίγο μετά τις 18.00 οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους καθώς η διαρροή διεκόπη, και απομένει πλέον η αποκατάσταση της ζημιάς.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!