Νέα δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

Ρεβυθούσα: Διασφαλίζεται η επάρκεια σε φυσικό αέριο, με την προσθήκη νέας δεξαμενής LNG.

Έτοιμη είναι η νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου – LNG στη Ρεβυθούσα, να παραλάβει τα πρώτα φορτία μέχρι τέλος Αυγούστου.
Υψίστης σημασίας γεγονός καθώς η Ελλάδα, εξασφαλίζεται ενεργειακά για το επόμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε σε δήλωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η νέα πλωτή μονάδα αυξάνει την χωρητικότητα των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας σε περισσότερα από 375.000 κυβικά μέτρα ΥΦΑ (έναντι 225.000 κ.μ. που είναι η χωρητικότητα των υφιστάμενων τριών δεξαμενών στη Ρεβυθούσα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου επιθεώρησε τη νέα πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), στέλνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξο μήνυμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα».

Η νέα δεξαμενή, ολοκληρώθηκε με γρήγορους ρυθμούς, θα λέγαμε σε χρόνο ρεκόρ, είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. «Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές», εξήγησε ο κ. Σκρέκας, γεγονός το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλιστεί η επάρκεια παροχής φυσικού αερίου, στη χώρα μας, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!