Σύστημα διαχείρισης φυσικού αερίου Smart Think

Smart Think: Η νέα υπηρεσία του Φυσικού αερίου στη διαχείριση της ενέργειας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, βρίσκεται πλέον στην υπηρεσία των καταναλωτών Φυσικού αερίου. Με το καινοτόμο σύστημα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας Smart Think.

Η νέα αυτή καινοτόμος ιδέα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές που έχουν σύνδεση με φυσικό αέριο ανεξαρτήτως παρόχου. Η τεχνολογία αυτή είναι βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη – Artificial Intelligence μέσα από την υπηρεσία Smart Think μαθαίνει τις ανάγκες και τις συνήθειες του χρήστη και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, προσφέροντας άνεση, εξοικονόμηση, ασφάλεια αλλά και απομακρυσμένη διαχείριση, της ενέργεια του σπιτιού του ακόμη και όταν ο ίδιος δεν βρίσκεται εκεί.

Η τεχνολογία Smart Think, ήρθε και αλλάζει την ζωή όλων.

Τι είναι το Smart Think

H ομάδα έρευνας και ανάπτυξης του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας δημιούργησε το Smartt Think. Επενδύοντας στην καινοτομία και την αξιοποίηση της Τεχνητής νοημοσύνης, γεννήθηκε η ιδέα μιας υπηρεσίας, η οποία αξιοποιεί στο μέγιστο την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία οικοσυστημάτων Smart Homes.

Το σύστημα αποτελείται από ένα από Starter Kit – απαραίτητο για την λειτουργία του συστήματος – ένα mobile application, Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης, αλλά και άλλες πρόσθετες συσκευές, όπως την έξυπνη πρίζα, τον έξυπνο αισθητήρα χώρου, τον αισθητήρα πόρτας και παραθύρου, και το έξυπνο χειριστήριο κλιματιστικού.

Το Starter Kit περιλαμβάνει:

  • Έναν μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, ώστε να έχετε την πλήρη επίβλεψη και έλεγχο της κατανάλωσής σας σε πραγματικό χρόνο, να εντοπίζετε ποιες συσκευές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του λογαριασμού σας ανά πάσα στιγμή.
  • Τον έξυπνο θερμοστάτη αφής, ο οποίος ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού ή/και του νερού, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του ή από το κινητό σας.
  • Τον έξυπνο διακόπτη θερμοσίφωνα, με τον οποίο ελέγχετε τον θερμοσίφωνα, ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, και βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωσή του για μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση
  • Και φυσικά το Gateway, το κέντρο ελέγχου του «Έξυπνου σπιτιού» σας.

Εξοικονόμηση και Smart Τhink πάνε πακέτο:

Βάσει υπολογισμών που προέκυψαν από πιλοτικές οικίες στις οποίες χρησιμοποιήθηκε το Smarthink η συνολική απόσβεση στο κόστος φυσικού αερίου φτάνει το 19,8% για μια 4μελή οικογένεια ή το 15,3% για ένα ζευγάρι.

Η απόσβεση του κόστους με τις τρέχουσες τιμές της ενέργειας, σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς, γίνεται σε 8 μήνες για μια τετραμελή οικογένεια και 13 μήνες για τα μικρότερα νοικοκυριά.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!