Εκατοντάδες οικογένειες στην Πάτρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Φωνή απόγνωσης από οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας των Πατρών που αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ψυγείο, χωρίς θέρμανση, χωρίς φως, χωρίς ενημέρωση καθώς αδυνατούν να πληρώσουν και έχουν υποστεί διακοπές ρεύματος...

Σοκάρει ο αριθμός των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στη Πάτρα. Πάνω από 1.000 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο μήνα την πρωτεύουσα της Αχαΐας αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τόσο οικογένειες όσο και επιχειρήσεις εν μέσω χιονιά.

Οι διακοπές ρεύματος που πραγματοποιεί καθημερινά ο ΔΕΔΔΗΕ διαδέχονται καθημερινά η μια την άλλη με τον δήμο στην άλλη πλευρά να έχει δεχτεί ήδη 50 αιτήσεις νοικοκυριών για το πρόγραμμα επανασύνδεσης.

Οι εν λόγω διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δεν σχετίζονται ούτε αφορούν τους υπέρογκους ληξιπρόθεσμους τρέχοντες λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης που υφιστάμεθα όλοι οι καταναλωτές, αλλά πρόκειται για παλιές οφειλές της τάξεως των 1.000 έως 2.000 ευρώ που συγκεκριμένα νοικοκυριά της Πάτρας αδυνατούσαν να τακτοποιήσουν.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις όμως του προγράμματος επανασύνδεσης ρεύματος, είναι τόσο αυστηροί που καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολο το να μπορέσει μια οικογένεια να κατορθώσει να επανασυνδέσει το ρεύμα της, αφήνοντάς τη στα σκοτάδια με ένα μέλλον μάλλον αβέβαιο, αφού τα κριτήρια αφήνουν τους περισσότερους από τους αιτούντες εκτός προγράμματος.

Κατά συνέπεια όλα υπόκεινται στο εάν μια οικογένεια θα μπορέσει να βρει ένα μεγάλο μέρος του ποσού να καταθέσει αρχικά ως προκαταβολή, για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε διακανονισμό δόσεων και να επανασυνδεθεί εντέλει το ηλεκτρικό ρεύμα που διεκόπη. Η επιμονή και η υπομονή για τις διαδικασίες που απαιτούνται, έρχονται σε σύγκρουση με τις βιοποριστικές ανάγκες που παραγκωνίζονται, με τα νοικοκυριά και τους ανθρώπους που είναι ασθενείς και υποστηρίζουν τη ζωή τους από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος όπως και τα αυστηρά οικονομικά κριτήρια, φέρνουν τους καταναλωτές σε απόγνωση, εν μέσω χειμώνα με τις καιρικές συνθήκες να σκεπάζουν τα παγωμένα σπίτια, καθώς εκατοντάδες οικογένειες πέρασαν στο σκοτάδι και το κρύο τις προηγούμενες μέρες.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!