Φωτιά στον Υμηττό από φωτιά σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνω Γλυφάδα ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό.

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνω Γλυφάδα εικάζεται ότι ξεκίνησε, το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου, η μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε σε καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε στο πέρασμά της δασική και χαμηλής βλάστησης έκταση 4.000 στρεμμάτων στη νοτιοδυτική μεριά του Υμηττού.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από τους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή της Γλυφάδας, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου και προχώρησε προς την Άνω Βούλα. Στο σημείο που εξελίχθηκε η φωτιά, πλησίον του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις του δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και εναέρια μέσα συνέβαλαν για την άμεση κατάσβεση της εκδηλωθείσας πυρκαγιάς και τον περιορισμό αυτής.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν την πυρκαγιά να μετακινηθεί προς τη Βούλα απειλώντας τελικά οικιστική ζώνη και τον δασικό ιστό της περιοχής προκαλώντας οικολογική καταστροφή κυρίως στην ιδιαίτερη χλωρίδα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν η ελλιπής αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που φέρνει πλείστες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία για την ευθύνη της κατάστασης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι η φωτιά του Σαββάτου, οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα και πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα κάτι το οποίο θα διερευνηθεί τις προσεχείς μέρες. Όπως μεταδόθηκε στα ΜΜΕ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια, ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!