Συλλογική αγωγή για την ρήτρα αναπροσαρμογής

ΙΝΚΑ: Κατατίθεται η πρώτη συλλογική αγωγή για την ΟΤΣ - Ρήτρα αναπροσαρμογής

Κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα η πρώτη συλλογική αγωγή για την ρήτρα αναπροσαρμογής, από το ΙΝΚΑ και την Ένωση Καταναλωτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της, η Γραμματεία Συλλογικής Αγωγής, κάλεσε τους καταναλωτές να πυκνώσουν τις ενστάσεις τους και να συμμετέχουν στην Αγωγή, με στόχο την απαλλαγή των καταναλωτών από τη ρήτρα αναπροσαρμογής που διογκώνει τους ήδη μέχρι τώρα «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Στόχος του ΙΝΚΑ είναι να ασκηθούν περισσότερες από μια συλλογικές αγωγές, με στόχο να εισαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τουλάχιστον οι 20 γνωστοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιβάλλοντας σε βάρος των καταναλωτών πρόσθετα κόστη μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος μαστίζουν όλο ένα και περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες. Ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων οφείλονται στην περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αποτέλεσμα της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι πλέον η αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος που καταφθάνουν καθημερινά σε όλα τα σπίτια, και έχει ως συνέπεια την αύξηση του κύματος διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.

Σε σχετική δήλωση του, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης ανέφερε ό,τι από την 1η έως την 21η Απριλίου έχει κοπεί το ρεύμα σε 6.000 με 6.500 νοικοκυριά.

Σε γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η εκτέλεση εντολών διακοπής παροχών ρεύματος που φτάνουν μόνο προς το παρόν τις 26.500. Χαρακτηριστικό, όπως δήλωσε, είναι το γεγονός ότι μόνο στον νομό Αττικής εκδίδονται πλέον σε καθημερινή βάση περίπου 500 εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά από σχετικές αιτήσεις των παρόχων.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!