Ασφυκτιούν οι πάροχοι ρεύματος υπό το ενδεχόμενο ενεργειακού κραχ

Μεγάλη νευρικότητα στους κύκλους των προμηθευτών ρεύματος προκαλεί η διαρκώς αυξανόμενη τιμή χονδρικής αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου...

Ασφυξία έχει αρχίσει να προκαλείται σε αρκετά γραφεία τόσο των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας όσο και των παρόχων φυσικού αερίου με το ενδεχόμενο ενός ενεργειακού κραχ να φαντάζει όλο και πιο πιθανό σαν σενάριο στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με έρευνα που εξασφάλισε το ΠΗΡ από πληροφορίες παραγόντων του κλάδου, υπάρχουν μικρές εταιρείες εμπορίας – διανομής που αντιμετωπίζουν σοβαρά ταμειακά προβλήματα και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, λόγω δυσχέρειας κάλυψης των υποχρεώσεων τους ύστερα από σωρεία χρονίων ζημιών που εξανέμισαν τα κεφάλαιά τους.

Η μεγάλη άνοδος της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος που παρατηρήθηκε το τελευταίο δίμηνο, δημιούργησε επιπλέον κόστος που δεν μπορεί να μετακυληθεί στους καταναλωτές, συνεπώς το απορροφά η εταιρεία. Ωφελημένες είναι οι εταιρείες που καλύπτονται πλήρως από τις ρήτρες αναπροσαρμογής στα συμβόλαιά τους. Επιπλέον η καθυστέρηση αποπληρωμής των μεγάλων οφειλών προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ, είναι οι δυο σημαντικότεροι παράγοντες που οι εταιρείες άρχισαν να έχουν οικονομικά αγεφύρωτα χάσματα.

Το Υπουργείο Ενέργειας όντας ενήμερο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, δηλώνει έτοιμο να δώσει χείρα στήριξης πριν καταρρεύσουν σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη με ένα ενδεχόμενο «κραχ».

Την ίδια ώρα οι καταναλωτές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προλάβουν τις οικονομικές συνέπειες των αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που καταφθάνουν μέρα με τη μέρα στα νοικοκυριά, αναζητούν τον κατάλληλο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες τους.

Η κατάλληλη επιλογή προμηθευτή – παρόχου αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Στη σελίδα Αλλαγή Παρόχου Ρεύματος μπορείτε να βρείτε αρκετές σχετικές πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν στην περίπτωση αναζήτησης κατάλληλου παρόχου…

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!