Η ΔΕΗ παραχωρεί το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα μεταξύ επευφημιών αλλά και αρνητικών αντιδράσεων η ΔΕΗ παραχωρεί το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου στον κολοσσό του τομέα διαχείρισης υποδομών Macquarie Asset Management.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η πώληση του 49% της συμμετοχής της ΔΕΗ από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) με το ποσό των 1.320 εκατ. Ευρώ από την Macquarie Asset Management.

Η Macquarie Asset Management αφορά τον μεγαλύτερο διαχειριστή υποδομών παγκοσμίως. Η αγορά του μετοχικού κεφαλαίου από τη Macquarie Asset Management θα συμβάλει στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων που έχει η Ελλάδα για την ανθρακοποίηση και την ενέργεια, ώστε το ενεργειακό σύστημα να γίνει πιο ευέλικτο και να δημιουργηθεί έτσι αξία για τους πελάτες. Μακροπρόθεσμος στόχος, τόνισε ο Stéphane Brimont, επικεφαλής στην Macquarie Asset Management για τις χώρες της Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ελλάδας, είναι η διασφάλιση ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη του ΔΕΔΔΗΕ τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Από τη μεριά του ο κ. Αναστάσιος Μάνος Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Macquarie στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με 49%, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα η πώληση της συμμέτοχής της ΔΕΗ στην Macquarie αφορά, μια στρατηγικής σημασίας κίνηση μέσω της οποίας ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να ενισχυθεί σημαντικά καθώς αποκτά την υποστήριξη και την τεχνογνωσία ενός διεθνώς ισχυρού εταίρου, μπαίνοντας σε μια νέα εποχή εκτεταμένου προγράμματος επενδύσεων για το εθνικό μας δίκτυο, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της Ελλάδας.

Αναμένεται ότι ο νέος μέτοχος, θα συμβάλει σημαντικά σε μια πιο δυναμική και ταχύτερη ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία πρότυπο καθώς πρόκειται να αναβαθμιστεί η διαχείριση των δικτύων στην ενέργεια, σε ένα κομβικό σημείο, με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή μετάβαση σε πλήρη εξέλιξη.

Η ιστορία είναι αυτή που τελικά θα δείξει κατά πόσο η παραχώρηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ θα προσφέρει τόσο στο ελληνικό κράτος όσο και στον Έλληνα καταναλωτή.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!