Ταλαιπωρία λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης από τον χιονιά

Κακοκαιρία Ελπίς. Χιλιάδες προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο.

Η κακοκαιρία Ελπίς που σάρωσε και την Αθήνα από το πρωί της Δευτέρας, άφησε πίσω της τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές και δήμοι να μείνουν χωρίς ρεύμα με τον παγετό να πλήττει την Αττική.

Η σφοδρότητα του κύματος κακοκαιρίας, που έπληξε και τη Αττική, ο συνδυασμός τεράστιων όγκων χιονιού και οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν η αιτία για την πτώση δένδρων, που παρέσυραν μαζί τους ηλεκτροφόρα καλώδια βυθίζοντας στο σκοτάδι πολλές γειτονιές.

Την ώρα που οι θερμοκρασίες στη Αθήνα σε πολλές περιοχές είναι κάτω του μηδενός, χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα για τρίτη συνεχή μέρα, με τον ΔΕΔΔΗΕ να αδυνατεί να ενημερώσει τους πολίτες για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες και πότε θα γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Οι καταγγελίες των πολιτών που είναι χωρίς ρεύμα είναι καταιγιστικές, την ώρα που παράλληλα πρέπει να βρουν τον τρόπο να ζεσταθούν καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν ως μέσο θέρμανσης κλιματιστικά και ηλεκτρικές σόμπες.

Πολλά σπίτια ακόμα και γειτονιές ολόκληρες είναι βυθισμένα στο σκοτάδι με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση. Πολλοί είναι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται ρεύμα για να κρατηθούν στη ζωή όταν πρόκειται για μηχανική υποστήριξη, ενώ γονείς αγωνιούν για το πως θα σιτίσουν και θα κρατήσουν ζεστά τα παιδιά τους για να επιβιώσουν εν μέσω χιονιά.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι έχον πραγματοποιήσει πάνω από μια αναγγελίες για βλάβη στα τηλέφωνα υποστήριξης του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς όμως να υπάρχει καμία σαφής ενημέρωση.

Περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι ο Μαραθώνας, τα Σπάτα, η Αρτέμιδα, η περιοχή του Παπάγου, τα Μελίσσια, η Πεντέλη, η Φιλοθέη, η Ηλιούπολη και ο Άλιμος
αντιμετωπίζουν για τρίτη συνεχή μέρα συνέχεις διακοπές ρεύματος, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, τα δέντρα που έχουν πέσει στις περιοχές, έχουν παρασύρει καλώδια από τις κολώνες ηλεκτροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να δώσει καμιά απόλυτη ενημέρωση για την αποκατάσταση των βλαβών, καθώς οι περισσότερες γειτονιές παραμένουν δυσπρόσιτες λόγω των τεράστιων όγκων χιονιού που ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί από του δρόμους, με τη διάνοιξη τους να φαίνεται πρακτικά αδύνατη λόγω του παγετού και της έλλειψης μέσων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κώστα Μανιάτη, οι περιοχές που αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση είναι το ορεινό κομμάτι της Παιανίας, ο Μαραθώνας, η Λούτσα και τα Σπάτα. Για τη σωστή καταγραφή των συμβάντων η Υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ σήκωσε ελικόπτερο ώστε να μπορούν έχουν πρόσβαση σε βλάβη στη Νέα Μάκρη, η οποία αποκαταστάθηκε με επιτυχία.

Όπως επεσήμανε , θα πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος με ασφάλεια και προέτρεψε τους πολίτες που δεν έχουν ρεύμα σε περιοχές που έχουν επέμβει και έχουν επαναφέρει την ηλεκτροδότηση, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν διακοπές ρεύματος, να καλούν εκ νέου στα τηλέφωνα 211900500 ή στο 11500 αναφέροντας ξανά τη βλάβη, διότι μετά την επισκευή τα αιτήματα διαγράφονται.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ αυτή τη στιγμή 3.000 νοικοκυριά συνεχίζουν να είναι σε απελπισία έναντι 200.000 που είχαν μείνει συνολικά χωρίς ρεύμα καθώς για Τρίτη συνεχή μέρα αδυνατούν να ζεσταθούν και να σιτιστούν με τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ το 95% των βλαβών στην Αττική έχει αποκατασταθεί με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης να εντοπίζονται πλέον στην Ανατολική Αττική σε 8 γραμμές μέσης τάσης.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι στην Αταλάντη οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλήρως, όπως και στα νησιά, με τη μόνη εξαίρεση την περιοχή των Σφακίων στην Κρήτη, όπου εκεί οι βλάβες παραμένουν λόγω της σφοδρότατης νέας χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημιώσεις των νοικοκυριών που επλήγησαν και παρέμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε το λεκανοπέδιο, το οποίο και θα εξεταστεί για τον τρόπο που θα γίνει με το πέρας αποκατάστασης και της τελευταίας βλάβης.

Τέλος ανεφέρθη στην ετοιμότητα των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ και την αναμονή της σφοδρότητας του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα καθώς λειτουργήσαν με αποτελεσματικότητα στην αποκατάσταση του 50% των βλαβών ηλεκτροδότησης παροχών, τις πρώτες 10 ώρες παρόλες τις καιρικές αντιξοότητες.

Την παρούσα φάση το βάρος αποκατάστασης έχει πέσει σε Μεσόγεια, Πικέρμι, Μαραθώνα και Ανατολική Αττική, όπου εκεί το πρόβλημα συνεχίζεται και καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!