«Ελπίς» Αποζημιώσεων για τους καταναλωτές που έμειναν χωρίς ρεύμα

Οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που υπέστησαν πολύωρες διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναμένουν αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών...

Σε συζητήσεις βρίσκονται κυβερνητικοί φορείς, για το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων στα νοικοκυριά που παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έπληξε τη χώρα. Ο Υπουργός Ενέργειας δεν αποσαφήνισε ούτε το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιηθεί η απόφαση, αφού βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, αλλά ούτε και τη διαδικασία για τους δικαιούχους και τα ποσά που θα δοθούν.

Οι άμεσες αποζημιώσεις, αναμένεται να δοθούν για τη φθορά των ηλεκτρικών συσκευών (είτε λόγω αυξομειώσεων της τάσης είτε λόγω πλήρης διακοπής ρεύματος) που υπέστησαν στα σπίτια τους οι καταναλωτές που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων, έχει ήδη ανοίξει ώστε να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά και στοιχεία τους.

Σε συνέντευξή που έδωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να βελτιωθεί ενώ ξεκινούν νέα έργα υποδομής και μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ενώ ανέφερε, ότι ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών, γεγονός που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των βλαβών ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί το ακριβές σημείο.

Εν αναμονή των επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου παραμένουν οι καταναλωτές, ως μια ανάσα διευκόλυνσης τον μήνα Φεβρουάριο, με την ελπίδα να είναι αυξημένες αναλογικά με την αύξηση της χονδρεμπορικής.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!