Ποιοι καταναλωτές μένουν εκτός επιδότησης

Power Pass: Ποιοι καταναλωτές δεν δικαιούνται την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα...

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων Power pass. Οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν να λάβουν την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές που θα κυμανθούν από 18 έως και 600 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι και τις 30 Ιουνίου ενώ τα ποσά αναμένεται να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Ενώ όμως, η πλειοψηφία των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος αναμένει με ανυπομονησία το πολυπόθητο επίδομα ρεύματος Power pass προς ελάφρυνση των μέχρι τώρα δυσβάσταχτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, που συνεχίζουν να καταφθάνουν, ένα κριτήριο ¨κόφτης έρχεται αν φρενάρει για κάποιους, την επιστροφή του ποσού από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το φρένο μπαίνει με κριτήριο την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Συγκεκριμένα, ναι μεν μπορεί να έχουν λάβει λογαριασμό που να αφορά το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου, εάν όμως αυτός ο λογαριασμός έχει ημερομηνία έκδοσης από 1 Ιουνίου και μετά, τότε η επιστροφή που έχει δηλωθεί στη προκειμένη περίπτωση δεν θα ισχύει.

Δικαιούχοι του Power pass έιναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Συνολικά προβλέπεται ότι πάνω από 6,3 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως και 73.000 ευρώ δικαιούνται να εισπράξουν την έκτακτη επιδότηση στο ρεύμα.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!