Απειλές για διακοπές ρεύματος σε σχολεία στον Πειραιά

Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος απειλούν με διακοπή ρεύματος σχολεία στον Πειραιά.

Οργισμένη έιναι η σχολική κοινότητα και οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Αποτέλεσμα των απειλών, μέσω ειδοποιητηρίων διακοπής ρεύματος που παρέλαβαν, έπειτα από αδυναμία πληρωμής των σχολικών μονάδων να εξοφλήσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Σε λύση του προβλήματος προχωρά η πολιτεία, καθώς το ζήτημα αυτό δεν έγκειται στην κακή διαχείριση των σχολικών μονάδων, αλλά στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των λογαριασμών ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η σχολική κοινότητα είχε υποβάλει πολλάκις ενστάσεις και εκκλήσεις στο Κράτος, για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων, λόγω των υπέρογκων λογαριασμών της ΔΕΗ. Από πληροφορίες που σύλλεξε το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα υπάρχουν προτάσεις για ακόμα και διαγραφή χρεών προς τον πάροχο ρεύματος.

Η σχολική κοινότητα οδηγείται σε απόγνωση καθώς εν μέσω καύσωνα, απειλείται η απρόσκοπτη παροχή ενέργειας ηλεκτρικού ρεύματος στα σχολεία και μάλιστα εν καιρώ διεξαγωγής των σχολικών εξετάσεων. Με τα νέα δεδομένα η πληρωμή του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος από τις διευθύνσεις των σχολείων είναι πλέον ζήτημα του Κράτους.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!