Διακοπή ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος

Τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής που ταλαιπωρεί τους περισσότερους καταναλωτές ρεύματος!

Αισιόδοξα είναι τα σενάρια απαλλαγής των καταναλωτών ρεύματος που τον τελευταίο καιρό έχουν επιβαρυνθεί το υπέρογκο χαράτσι του ηλεκτρικού ρεύματος, τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σε παύση της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής, προχωράει με σχετική πρότασή του, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με πλάνο εφαρμογής αυτής από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες τηλεδιασκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης. Όπως όλα όμως δείχνουν οι επαφές θα έχουν μακρά συνέχεια μέχρι την τελική έγκρισή της.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη λήψη έκτακτων μέτρων για το έλεγχο του κόστους των τιμών ρεύματος χονδρεμπορικής και των τιμών της στην αγορά του ηλεκτρισμού.

Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει με κριτήριο τον ορισμό μιας ανώτατης τιμής αποζημίωσης στους ηλεκτροπαραγωγούς. Σκοπός του να πιέσει τις τιμές κιλοβατώρας σε συνδυασμό με τις κρατικές επιδοτήσεις που πραγματοποιούνται στους λογαριασμούς των καταναλωτών έτσι ώστε να υπάρξει ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής για τους καταναλωτές.

Η ανώτατη τιμή της κιλοβατώρας θα αναπροσαρμόζεται αναλογικά του κόστους της ενέργειας. Σε τιμές οριακές η τιμή στη λιανική δεν θα επηρεάζεται, ενώ στις ακραίες μεταβολές της, οι προμηθευτές θα προχωρούν μόνο σε αλλαγές χρεώσεων προμήθειας.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!