Επιστροφή των νοικοκυριών στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο. Ποιά κίνητρα εξετάζονται για τους καταναλωτές.

Σε μέθοδο κινήτρων για την επιστροφή 1.500.000 καταναλωτών στο πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης, εξετάζει η κυβέρνηση, αντί αυτής του κλιματισμού καθώς είναι αρκετά δύσκολο αυτόν τον καιρό να επιτευχθεί οικονομική θέρμανση από ηλεκτρικό ρεύμα.

Το σχέδιο έχει ως βασικό γνώμονα την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, ώστε να είναι επιλέξιμη μέθοδος θέρμανσης, με στόχο την παράλληλη μείωση κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως φαίνεται, εάν το στοίχημα των προηγούμενων μηνών ήταν η διαχείριση του υψηλού κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος σε χαμηλά επίπεδα λόγω της υψηλής αύξησης ρεύματος, τώρα αυτό που φαίνεται να απασχολεί ως νέο στόχο είναι να μην ξεπαγιάσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Ο δρόμος επιτυχίας του νέου στόχου, θα είναι ξεκάθαρα η σημαντική αύξηση επιδότησης θέρμανσης και τα κίνητρα υποκατάστασης του φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Κίνητρα φαίνεται να εξετάζονται και για τους καταναλωτές που μέχρι πρότινος έκαναν χρήση θέρμανσης φυσικού αερίου. Συνολικά 700 χιλιάδες νοικοκυριά που διαθέτουν αποκλειστικά λέβητα φυσικού αερίου αναμένεται να αποκτήσουν κάποιες διευκολύνσεις, ώστε να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές πηγές θερμότητας.

Σύμφωνα με πηγές το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να κινηθεί αισθητά πιο χαμηλά σε τιμές αναφορικά με την τιμή αγοράς. Πρατηριούχοι εκτιμούν πως μια μέση τιμή εκκίνησης αναμένεται να δοθεί περίπου από τα 1,60 ευρώ / τιμή λίτρου. Τιμή η οποία είχε φτάσει πέρυσι τον χειμώνα σε πικ, με τα νοικοκυριά να είναι σε έντονη δυσαρέσκεια.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται, ενώ βρίσκονται ήδη σε τελικό στάδιο και πρόκειται να ανακοινωθούν και να συμπεριληφθούν στο πακέτο εξαγγελιών της ΔΕΘ.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!